NYITVA NYITÁS: Otthoni munkavégzéssel dolgozunk. Online foglalásaikat, kérdéseiket folyamatosan fogadjuk! Személyes ügyintézés: péntek 14-17:00, szombat 9-12:00 Előzetes megbeszélés esetén a nyitva tartás ettől eltérhet! IRODÁNK JÚLIUS 19-20 ZÁRVA TART! MEGÉRTÉSÜKET KÖSZÖNJÜK!

Buszos utazás

 

 

Foglalás/befizetés: Autóbuszunkon az ültetés a befizetés sorrendjében történik. Kivételes esetekben-autóbusz módosítás, családok együttes ültetése, vagy a busz optimális töltése céljából-irodánk megváltoztathatja. Ezzel kapcsolatban szíves megértésüket kérjük! Az ülésrend független a felszállás helyétől és a program során állandó. Az első sor minden esetben a személyzeté. Az Ön foglalása csak az előleg befizetésével válik érvényessé. Az online foglalt utakat 48 h-ig tartjuk előleg befizetése nélkül, kérjük ezt vegyék figyelembe. 

 

Autóbusz: Az ülések hátoldalán újságtartó hálók találhatók. A hálókba csak újságok, iratok helyezhetők, üvegek, egyéb nagy tárgyak nem. Kérjük, szíveskedjenek az autóbuszokat rendeltetésszerűen használni.Az autóbuszok minden ülése egyforma, függetlenül attól, hogy az autóbusz elején, közepén vagy végén található.  Minden ülés biztonsági övvel ellátott. A WC-vel felszerelt buszok WC-je környezetvédelmi és higiéniai okok miatt nem használható. A megállókban az autóbuszon senki sem tartózkodhat! Menetközben biztonsági okokból csak ülve szabad utazni. Az új EU közlekedési törvény értelmében, ahol biztonsági öv van a buszon, ott a használata utazás közben végig kötelező, annak elmulasztása esetén a sérülések és büntetések felelőssége a mulasztót terheli.

 

Fel - és leszállási helyszínek:

 • Gyömrő,Vasútállomás Reál Élelmiszer Bolt 
 • Gyömrő,  Új Halászkert Étterem
 • Maglód, 31-es út buszmegálló temető oldalán
 • Vecsés, Market Central elkerülő-4-es úton Bp irányában levő Vecsés-Nyugat buszmegálló (200 E) a lámpáknál 
 • Budapest, Népliget Könyves Kálmán Krt- (TELEKOM ÉPÜLETE- oszlopok előtt) , a buszpályaudvarral szemben, a Rákóczi –híd irányába vagy Népliget Könyves Kálmán Krt - Planetárium előtt levő buszmegálló a Könyves Kálmán Krt-on (Szöglet Presszó előtt).
 • Budaörs,  M1-M7 AUTÓPÁLYA Tesco után levő felüljáró utáni AGIP benzinkút -Ausztria irányába- felöli oldalon, McDonald’s előtt
 •  
 • Dunakeszi/Székesfehérvár/Balatonlelle/ Győr/Mosonmagyaróvár előzetes megbeszélés esetén!
 •  

 

A fel-és leszállási helyszínek a megadott településektől (nagyobb létszám jelentkezése estetén) eltérhetnek, módosítható, jelezze foglalásnál és kérjék munkatársaink segítségét! 

 

Kérjük szíveskedjenek a találkozási időpontra az autóbuszhoz megérkezni, mert az autóbuszok az indulási időpontban elindulnak.

Úti okmányok: Kérjük, hogy útlevelük/igazolványuk érvényességi határidejét már a jelentkezés­kor ellenőrizzék, mert egyes országok esetében a beutazás csak akkor engedélyezett, ha az útlevél még legalább 6 hónapig érvé­nyes.

 

Poggyász: Felhívjük utasaink figyelmét, hogy az autóbuszos utazások esetében minden eddiginél szigorúbban és engedmények nélkül ellenőrizzük az utasok poggyászainak súlyát. A hatályos jogszabályok előírják az autóbuszok maximális tengelyterhelését. A magyar hatóságok ezt szigorúan ellenőrzik az útburkolatba beépített ellenőrzőpontokon valamint az erre a célra létesített mérőállomásokon. A hatályos jogszabályok betartása és az Önök biztonsága érdekében az autóbuszon személyenként maximum 18 kg poggyász és egy kisebb kézitáska szállítható. A felszálláskor minden csomag lemérésre kerülhet és a megengedett súlyhatáron felül nem áll módunkban a poggyászokat szállítani. Az utastérbe csak olyan kézipoggyász vihető fel, mely az ülések alatt vagy a felső csomagtárolókban elférnek. A közlekedő folyosókon tilos csomagokat elhelyezni, ezért kisméretű bőrönd, hűtőtáska nem vihető fel az utastérbe. Kérjük kedves utasainkat, hogy az utazás előtt ellenőrizzék poggyászaik súlyát elkerülve az indulás előtti kellemetlenségeket!

 

 

Pihenők: Az autóbuszok a pihenőket 3-5 óránként olyan helyeken tartják, ahol WC-k, mosdók állnak az utasok rendelkezésére (ezek némelyikéért a helyszínen fizetni kell, kérjük aprópénzt készítsenek elő). A pihenők kb. 15-45 percesek, a pihenők hosszának meghatározásakor az autóbuszvezetők részére előírt kötelező pihenőidőre is tekintettel vagyunk. A gépkocsivezetők vezetési-és pihenőidejére vonatkozó szabályokat szigorúan kezeljük és be is tartjuk, ezért a sofőreinkre való tekintettel az autóbusz a megállókban zárva tart, az autóbuszon senki sem tartózkodhat. A pihenők hosszának meghatározásakor az autóbuszvezetők részére előírt kötelező pihenőidőre is tekintettel vagyunk. Kérjük, hogy a fentieket a foglalás előtt feltétlenül vegyék figyelembe. Amennyiben valakinek egészségügyi okokból ez nem megfelelő, kérjük ne vegyen részt autóbuszos utazáson

 

Időjárás: Programjainkat  rossz időjárás esetén is elindítjuk!

 

Csoportkísérő vagy idegenvezető: Útjainkat minden esetben csoportkísérő kíséri, aki ellátja az utasokat információkkal, létszámot ellenőriz, a buszon segédkezik. A helyszínen idegenvezetést nem tart. Vannak olyan utazásaink ahol a csoportkísérő mellé helyi idegenvezető társul. Ilyenkor a helyi idegenvezető útközben csatlakozik programunkhoz.

 

Belépők: Külföldön, a helyszínen vásárolandó belépőjegyek ára az adott ország hivatalos fizetőeszközeként megjelölt valutanemben fizetendő. Javasoljuk vigyenek aprópénzt magukkal, mert a nagyobb címletekből történő visszaadás általában csak nehézkesen oldható meg.

 

Biztosítás: A részvételi díjak biztosítást nem tartalmaznak, biztosításkötés nem kötelező (kivéve az előre jelzett utaknál), de mindenkinek javasoljuk, hiszen külföldön a legkisebb orvosi ellátás is nagyon sokba kerül, ha valaki nem rendelkezik biztosítással.

 

Útvonalak: Az autóbuszok útvonalát irodánk határozza meg. A programok összeállításánál az autóbuszvezetők vezetési és munkaidejét szabályozó AETR rendelkezéseket kötelezően figyelembe kell vennünk. Az autóbuszok útvonalát, programok sorrendjét irodánk megváltoztathatja. Az autóbuszok az adott országokban előírt és számukra megengedett sebességgel haladhatnak. Azon programoknál, ahol úti okmány ellenőrzés, vízum ügyintézés van, a határokon akár több órás várakozás is előfordulhat. Forgalmi viszonyokból, határokon való várakozásból adódó késésekért irodánkat felelősség nem terheli, ebből adódó reklamációt nem fogadunk el.

 

Részvételi jegy: Az indulás előtt kb. 7 nappal kiküldött részvételi jegy tartalmazza az indulás pontos helyét és időpontját, az úttal kapcsolatos hasznos tudnivalókat. A részvételi jegyet a gyorsabb ügyintézés miatt amennyiben lehetséges, e-mail-ben küldjük, ezért jelentkezéskor kérjük megadni szíveskedjenek.

 

 

Mit vigyek magammal?

 • költőpénz (aprópénz-mosdóhasználatra)
 • biztosítás (külföldi utakon kötelező)
 • esernyő vagy esőkabát/ napernyő
 • réteges öltözet, megfelelő lábbeli 
 • napszemüveg
 • takaró
 • kispárna, nyakpárna
 • telefon
 • fényképezőgép
 • hideg élelem
 • ital